×
 

HISTORIE

In 1936 werd besloten tot het bouwen van een nieuwe openbare school in Heemstede. De school moest er landelijk uitzien en luxe moest vermeden worden. Een gymnastieklokaal was niet nodig. Wel moest aanwezig zijn een kamer voor het hoofd van de school, tevens te gebruiken als dokterskamer en leermiddelenberging. De zolderverdieping was bestemd voor de handenarbeid. De te bouwen school zou genoemd worden naar de straat, waaraan zij kwam te staan: Crayenester lagere school.

Op vrijdag 26 augustus 1938 werd de school officieel geopend. Het eerste hoofd der school was meneer Boot. Hij en zijn team gingen les geven aan een school met zeven gewone leslokalen, allemaal op de begane grond.   Sindsdien is er veel veranderd. Het schoolgebouw heeft in de jaren ’80 een ingrijpende verbouwing ondergaan om aan de eisen van die tijd te kunnen voldoen.

mojoimagealt-1495-alt

Sinds 2001 is de school sterk gegroeid. In het gebouw van de voormalige Bronsteemavo heeft de school een aantal lokalen in gebruik genomen. De afgelopen 3 jaar is de school opnieuw verbouwd. De centrale hal is veranderd in 2 groepslokalen. De fietsenstalling in de zuidvleugel is gesloopt en tot een nieuwe aula met drie nevenruimten verbouwd. De fietsenstalling is nu aan de achterzijde van het gebouw. In 2009 is de kleuterafdeling gesloopt en vervangen door een moderne kleuterafdeling met een personeelskamer, drie grote groepslokalen en een speellokaal. We zijn trots op een goed ingerichte kleuterspeelplaats. De school ademt een open sfeer, waardoor leerlingen en ouders zich thuis kunnen voelen.